Navdih iz narave

HONEYCOMB

TRAJNOST

Svet se spreminja, sodoben dizajn pa zahteva sodobne rešitve. Okoljska ozaveščenost in trajnost sta danes več kot le trend, temveč miselnost, ki sega tudi do oblikovanja stanovanj in stavb. Ljudje se vedno bolj premikajo k etični proizvodnji, pri čemer uporabljajo trajnostne materiale za ustvarjanje "zero-energy" arhitekture.

PRIHRANEK ENERGIJE

Tkanine Honeycell so odlična rešitev za uravnavanje temperature skozi celo leto. Zaradi svoje satjaste strukture tkanine Honeycell dosegajo odlične izolacijske lastnosti. Celična struktura deluje kot odeja z zračnimi žepi pred oknom, kar pomaga varčevati z energijo skozi celo leto.

Poleti lahko toplota, proizvedena iz sončne energije, povzroči neprijetno visoke temperature v zaprtih prostorih. Struktura satja pomaga odbijati sončne žarke in ohranja čim več toplote zunaj.

Pozimi tkanine pomagajo nadzorovati sončno toploto, tako da jo ohranjajo notri. Te izolacijske lastnosti zmanjšujejo porabo energije, stroške ogrevanja in ustvarijo prijetno klimo v prostoru.

ESTETIKA

Zahvaljujoč celični obliki tkanine lahko operativne vrvice, potrebne za dviganje in spuščanje senčil, ne vidno prehajajo skozi celice.

DODATNA ZASEBNOST

Stopnjo zasebnosti, ki jo zagotovijo senčila Honeycell določa prosojnost tkanin. Ta nam pove, v kolikšni meri lahko ljudje skozi tkanino vidijo tako od znotraj, kot od zunaj. Tkanine so na voljo v štirih različnih prosojnostih: prosojno, polprosojno, neprosojno, zatemnitveno (black-out).

ABSORBCIJA HRUPA

Tkanine Honeycell so certificirane in dokazano absorbirajo hrup, ter ga opazno blažijo. Zrak ujet v celicah tkanine, duši zunanji hrup, zato tkanine pomagajo izboljšati zvočno kakovost in ustvariti mirno vzdušje. Z izbiro tkanin Honeycell boste imeli korist od zmanjšanega hrupa, boljšega nadzora svetlobe in večje izolacije skozi vse leto.

BARVA CELIC

Kolekcija Honeycell vključuje enobarvne in dvobarvne tkanine:

Enobarvne tkanine imajo enako barvo na sprednji in hrbtni strani. Idealne so za zlivanje ali poudarjanje senčil z arhitekturo stavbe na zunanji strani.

Dvobarvne tkanine imajo hrbtno stran belo ali kremasto, kar ustvarja enakomeren videz na zunanji strani stavbe, hkrati pa povečuje stopnjo odboja svetlobe in toplote.

Po mnogih testiranjih je dokazano, da tkanine Honeycell pripomorejo k 46% zmanjšanju izgube toplote v zimskem lenem času, do 78% zmanjšanju absorbcije toplote poleti, in do 12% prihranka energije skozi celo leto.

Povpraševanje

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu