Ustvarjanje zdravih notranjih prostorov

ANTIMIKROBNA PLATNA

Zavestno oblikovanje notranjosti je bolj pomembno kot kdaj koli prej. Glede na to, koliko časa dnevno preživimo v zaprtih prostorih, potrebujemo udobne in navdihujoče notranje prostore, ki prispevajo k naši produktivnosti in dobremu počutju. Platna s protimikrobnimi sredstvi, pomagajo ustvariti bolj zdravo notranjost. Primerni so predvsem za sanitarne prostore kot so bolnišnice in laboratoriji, pa tudi za vse vrste vlažnih prostorov, kot so kopalnice in kuhinje. Tukaj je vse, kar morate vedeti o protimikrobnih platnih. In ja, imamo jih v svoji zbirki.

KAJ JE ANTIMIKROBNOST?

Začnimo z razlago izraza antimikrobno. O mikrobnosti govorimo, kadar je nekaj povzročeno ali povezano z mikroorganizmi. Med mikroorganizme spadajo bakterije, alge, glive in virusi. Antimikrobnost pa je sredstvo, ki bodisi ustavi rast bodisi ubije mikroorganizme.

NEŽELJENI UČINKI MIKROORGANIZMOV

Rast mikroorganizmov na platnu povzroča vrsto neželenih učinkov, ne samo na samo platno, temveč tudi na uporabnika. Nekateri učinki vključujejo ustvarjanje neprijetnega vonja, zmanjšanje mehanske trdnosti platna, madeže in razbarvanje ter večjo verjetnost kontaminacije uporabnikov.

KAKO OBVLADOVATI MIKROORGANIZME?

Pogosto najdene bakterije in glive se lahko hitro razmnožijo, odvisno od vlage, hranil in temperature okolice. Nekatere od teh bakterij se lahko v idealnih pogojih celo podvojijo vsakih 20 do 30 minut. Negativne učinke je mogoče nadzorovati s trajno protimikrobno obdelavo platna z uporabo biocidov ali z vključitvijo biocida v sintetična vlakna med ekstrudiranjem.

UPORABA ANTIMIKROBOV

Večina antimikrobnih učinkovin, ki se uporabljajo v komercialnih platnih, so biocidi. Ti biocidi delujejo na različne načine glede na svojo kemijsko in strukturno naravo. Platno, obdelan z biocidom, je zaščiten pred neželenimi bakterijskimi in glivičnimi okužbami. Poleg tega je funkcija bioaktivne obdelave na tkanini dvojna. Aktivno sredstvo uporabnika ščiti pred mikroorganizmi iz estetskih, higienskih ali zdravstvenih razlogov in ščiti tekstil pred biološkim propadanjem, ki ga povzročajo plesni in glivice. Kakršna koli antimikrobna obdelava, ki je vključena v platno, mora biti poleg tega, da je učinkovita proti mikroorganizmom, nestrupena za potrošnika in okolje.

PLATNO MÜNCHEN: NAJBOLJŠE PLATNO, KI JE NA VOLJO Z ANTIMIKROBNO OBDELAVO

Popolna zbirka München, vključno z negorljivostjo, je na zahtevo zdaj na voljo z antimikrobno obdelavo. Osnovna izbira vsake kolekcije rolo zaves ima videz in občutek tekstila ter je izdelana v številnih osnovnih barvah.

ODKRIJTE NAŠA ANTIMIKROBNA PLATNA

GLEDE NA ANTIMIKROBNA SREDSTVA, SO BILA V NAŠI ZBIRKI UPORABLJENA RAZLIČNA VRSTI. ZA PODROBNOSTI OGLEJTE TEHNIČNE SPECIFIKACIJE NA TEKSTIL.

MÜNCHEN TRANSPARENT

Transparent navadna tkanina München je izdelana iz poliestra in ima nežen tekstilni videz in občutek. Tkanina München je brez PVC in brez hlapljivih organskih spojin, ftalata, formaldehida in težkih kovin, kar ohranja kakovost v zaprtih prostorih. Tkanina je varna za neposreden stik s kožo.

SPECIFIKACIJE
SCREEN NATURAL CARE

Screen 'Care' je popolnoma primeren za bolnišnice zaradi antimikrobne obdelave, ki je odporna na bakterije in agresivne metode čiščenja brez bledenja barve. Tkanina je izdelana iz 100% poliestra in varna za neposreden stik s kožo.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ESSENTIAL 3000

Screen Essential 3000 je tkanina na osnovi poliestra s pletenjem 2x2. Zbirka je na voljo v prosojnostih 1%, 3%, 5% in 10%. Vsa screen platna imajo enako strukturo, kar jim daje popolnoma enak izgled. Z mešanjem različnih faktorjev prosojnosti v enem prostoru lahko dosežemo enoten videz.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ESSENTIAL 5000

Z različnimi prosojnostmi zbirka Screen Essential 5000 ponuja idealno rešitev za vse potrebe glede upravljanja toplote in svetlobe. Z mešanjem faktorjev prosojnosti lahko dosežemo enoten videz. Ta negorljiva screen platna so izdelana iz visokokakovostnega poliestra za dodatno trdnost in stabilnost.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ASSET

Zahvaljujoč posebni obdelavi, revolucionarni screen temne barve pomaga ustvariti hladnejšo klimo v zaprtih prostorih, hkrati pa zagotavlja odličen pogled ven. Screen Asset je na voljo v različnih temnih barvah in omogoča uporabo teh temnih barv med uživanjem v funkcionalnem udobju.

SPECIFIKACIJE
SCREEN SATINÉ

Ta screen na osnovi poliestra ima satinirano tkanje in faktor propustnosti 3%. Zahvaljujoč kombinaciji posebne obdelave in teksture satiniranega tkanja, ta screen odbija do 60% sončne energije. Zadnja stran blaga je svetlo obarvana, kar zagotavlja večji odboj sončne energije.

SPECIFIKACIJE
SCREEN REFLECTION

Screen združuje najboljše iz obeh svetov glede vizualnega in toplotnega udobja. Odseva toploto in v notranjost filtrira dnevno svetlobo ter s tem prepreči bleščanje, ne glede na izbrano barvo. Zaradi metalizirane zunanje strani omogoča tkanina do 76% sončnega odboja.

SPECIFIKACIJE
SCREEN RINGS

Grafični vzorci krogov te žakardne screen tkanine ustvarjajo arhitekturni videz in občutek. Screen Rings je na osnovi poliestra in ima faktor propustnosti 15%. Tkanina ne vsebuje hlapljivih organskih spojin, ftalata, formaldehida in težkih kovin, kar ohranja kakovost v zaprtih prostorih.

SPECIFIKACIJE
SCREEN STRUCTURE

Nepravilna tekstura tkanja platnenega videza tega platna ustvarja naraven videz. Tkanina ima faktor propustnosti 6% in je na voljo v 4 brezčasnih barvah. Tkanina Structure ne vsebuje hlapljivih organskih spojin, ftalata, formaldehida in težkih kovin, kar ohranja kakovost v zaprtih prostorih.

SPECIFIKACIJE

Povpraševanje

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu